Zaburro

Zaburro

Mirandês:
ZABURRO: milho menudo

L milho maçaroca ou milho gordo, bieno d’América pa l’Ouropa ne l seclo XVI, portanto, solo apuis de ls çcubrimientos. Cumo ye mui eisigente an auga, ne l Praino Mirandés, la sue cultura nunca passou d’alguns pies nua huorta!

L milho menudo (sorghum), mui pouco eisigente an auga, dá-se por to l mundo, i ye, l quinto cereal mais produzido ne l planeta. Ye tamien conhecido puls nomes: sórgo, milho burmeilho, milho branco, milho sacarino, milho de ls bardeiros… i tamien por Zaburro.

Português:
ZABURRO: milho miúdo

O milho maçaroca ou milho grosso, veio da América para a Europa no século XVI, portanto, apenas depois dos descobrimentos. Como é muito exigente em água, no Planalto Mirandês, a sua cultura nunca passou de alguns pés numa horta!

O milho miúdo (sorghum), muito pouco exigente em água, dá-se em todo o mundo, e é, o quinto cereal mais produzido no planeta. É também conhecido pelos nomes: sôrgo, milho vermelho, milho branco, milho sacarino, milho das vassouras… e também por Zaburro.

   29 de outubro, 2019
Alimentaçon saudable